Astat: Menneskets bedste ven på videnskabens alter

Hobevis af hunde må lade livet, da den britiske læge James Blake i 1800-tallets London undersøger, hvordan forskellige grundstoffer påvirker kroppen. Hør om hans forsøg, og hvordan det pludselig bliver relevant i kapløbet om at finde og bevise grundstof 85 i dette afsnit.

Mere viden:

Du kan dykke ned i de forskellige forsøg på at finde grundstof 85 i artiklen “Finding Eka-Iodine: Discovery Priority in Modern Times” af Brett Thornton og Shawn Burdette, udgivet i Bulletin for the History of Chemistry, Volume 35, 2, 2010.

Hvis du vil vide mere om fysikeren Emilio Segré, så har han skrevet selvbiografien “A mind always in motion”, udgivet på University of California Press i 1993.

Anbefaling:

Hvis du gerne vil høre mere om videnskab, så kan du finde Maria Jarjis’ profiler på de sociale medier – der hedder “WTF er det”. Maria er en af Danmarks førende science influencers, der formidler spændende videnskab på Youtube, Instagram og Tiktok. På hendes kanaler kan du for eksempel høre om, hvordan vi alle er lavet af stjernestøv, hvad deja vu er og nyheder fra European Space agency, som hun er ambassadør for.

Periodisk – en RAKKERPAK original produceret af Rakkerpak Productions.

Historierne du hører bygger på journalistisk research og fakta. De kan indeholde fiktive elementer som for eksempel dialog.

Hvis du kan lide min fortælling, så husk at gå ind og abonnér, give en anmeldelse og fortæl dine venner om Periodisk.

Podcasten er blevet til med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Hvis du vil vide mere kan du besøge vores website periodisk.dk

Afsnittet er skrevet og tilrettelagt af Maya Zachariassen

Tor Arnbjørn og Dorte Palle er producere

Rene Slott står for lyddesign og mix

Simon Bennebjerg er vært

Tilbage