Bismuth

I begyndelsen af 00’erne gransker medarbejdere hos The National Gallery i London et maleri af den store Renæssance-maler Raphael. Til deres store overraskelse opdager de, at italieneren har brugt pulveriseret bismuth i de grålige toner af landskabet.

Ta’ med en tur til 1500-tallets Italien, hvor Da Vinci, Michelangelo, Donatello og Raphael vender kunstverden på hovedet og hør, hvordan “et af de mest perfekte malerier”, som det bliver omtalt, havner på The National Gallery i London.

 

I bogen ‘A popular handbook to The National Gallery’ af Sir Edward Tyas Cook kan du læse mere om maleriet, og hvorfor han omtaler maleriet som et af verdens mest perfekte malerier.
Link: https://play.google.com/books/reader?id=YxFJAAAAIAAJ&pg=GBS.PA108&hl=da

 

Hvis du vil vide mere om de tekniske undersøgelser af maleriet, kan du læse en PDF-fil her: https://www.nationalgallery.org.uk/media/15505/spring_grout_white2003.pdf

 

Periodisk – en RAKKERPAK Original produceret af Rakkerpak Productions.

 

Historierne, du hører, bygger på journalistisk research og fakta. De kan indeholde fiktive elementer som for eksempel dialog.

Hvis du kan lide min fortælling, så husk at gå ind og abonnér, give en anmeldelse og fortæl dine venner om Periodisk.

Podcasten er blevet til med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Hvis du vil vide mere kan du besøge vores website periodisk.dk

Afsnittet er skrevet og tilrettelagt af Mads Gordon Ladekarl

Tor Arnbjørn og Dorte Palle er producere

Rene Slott står for lyddesign og mix

Simon Bennebjerg er vært

Tilbage